Learn @ Reflex
2010-09-06, Mon, 20:09 *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Contact administrativ: Radu Dobre (andreiard arond learn punct reflex punct ro)

Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Pozitionare .png cu css  (Read 633 times)
dragos.han
Sand Member

View Profile
« on: 2010-04-22, Thu, 00:42 »

Incep si eu incet sa invat css si am o problema. Trebui sa pun niste .png pe pagina. Nimic complicat pana aici. Insa unele sunt suprapuse si intreaga forma rezultata trebuie sa fie in mijlocul pagini (pe orizontala si pe verticala). Am incercat toate variantele (de care creierul meu dispune in momentul de fata) dar am anumite probleme:

- FF si Opera imi centreaza doar unul din .png-uri: cel pe care l-am definit ca background al unui div (pt centrare am folosit un tabel:|)
   - pozitionarea lor imi difera in functie de versiunea de IE (de ex 7-8). Ar trebui sa fac cate un fisier css pentru fiecare browser?! - mi se pare deosebit   de...neprofesional in primul rand.

Mi-ar fi de mare folos un ajutor.

Multumesc anticipat.

Nicu Alecu
Global Moderator
Sapphire Member

View Profile WWW
« Reply #1 on: 2010-04-22, Thu, 07:16 »

Errr ... ma tem ca nu pricep ce vrei sa faci.
Un link catre o pagina de test sau o poza cu ce vrei sa obtii ar fi utile.

dragos.han
Sand Member

View Profile
« Reply #2 on: 2010-04-22, Thu, 15:25 »

Multumesc mult Nicu Alecu pt raspuns. Am reusit pana la urma. Insa am o alta problema.:|

Am urmatorul cod css:

#div_poza{
  position:relative;
  top:-100;
  left:50;
               }

Acel top:-100 imi este interpretat diferit de IE si (FF-Opera). In IE apare mai jos decat in celelalte 2.

div_poza urmeaza dupa alt div pozitionat relativ. Oare asta sa fie problema? Si cum as putea sa rezolv asta?

« Last Edit: 2010-04-22, Thu, 16:05 by dragos.han » Logged
Nicu Alecu
Global Moderator
Sapphire Member

View Profile WWW
« Reply #3 on: 2010-04-22, Thu, 19:16 »

Am devenit un pic "rusty" la capitolul CSS, asa ca nu cred ca pot sa te ajut in mod direct.
Dar:
1. relative positioning in IE te poate arunca in niste buguri destul de cunoscute ale IE
2. decat sa te incurci cu chestiile de la punctul 1, mai bine gaseste alte solutii de layout; pentru documentare, un mic tutorial succint si foarte practic.

Oricum, o sa incerc maine niste exemple live, sa vad si eu cum se manifesta. Cum ziceam anterior, definitia css nu prea e relevanta daca nu ne dai si ceva din context, un exemplu reproductibil din html/css, un test live, ceva.

Pages: [1]
  Print  

Jump to: